Frans passe compose etre

/ 18.01.2021 / Rickey

Maar hoe maak je de passé composé nou zelf? Jij hebt gelopen. Marcher De vertaling van lopen is marcher, dit is een regelmatig werkwoord.

Het hulpwerkwoord is op een aantal uitzonderingen na altijd avoir 'hebben', een enkele maal 'zijn' en vervoegt zich naar het onderwerp. Bezoekadres Lopendediep 5 NV Groningen.

Met deze uitleg ga jij de passé composé wél begrijpen! Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Het voltooid deelwoord dat vervoegd wordt met 'avoir', richt zich naar het lijdend voorwerp, als dit lijdend voorwerp er aan vooraf gaat. De passé composé is een werkwoordsvorm in de Franse taal.

De voltooide tijd bestaat, ook uit twee werkwoorden. Nous avons chois i! Zie bij wederkerend werkwoord. De meeste werkwoorden in deze groep drukken een beweging uit. Bovendien worden alle frans passe compose etre werkwoorden met se met tre vervoegd in de pass compos. Maar hoe maak je de pass compos nou zelf.

Nous avons vend u. Als je in het Nederlands een werkwoord met het hulpwerkwoord hebben avoir vervoegd is dit in het Frans ook zo, hetzelfde geldt voor être. Le passé composé?
  • Être Laten we nu naar een werkwoord gaan kijken dat vervoegd wordt met être.
  • Onregelmatige werkwoorden. Bijvoorbeeld: Elle a acheté la maison?

Passé composé-oefeningen met 'être' of 'avoir'

Heb je vragen over dit onderwerp? Er zijn echter twee groepen uitzonderingen: 1 Alle wederkerende werkwoorden worden met être 'zijn' vervoegd. Whatsapp Stuur een bericht. De passé composé van een werkwoord wordt gemaakt door een vorm van een hulpwerkwoord met daarachter een voltooid deelwoord. Être Laten we nu naar een werkwoord gaan kijken dat vervoegd wordt met être.

  • Werkwoorden op '- ir' Het voltooid deelwoord van de werkwoorden op 'ir' maak je door 'ir' van het hele werkwoord af te halen en dan een ' i ' achter de stam te plakken. Er zijn echter twee groepen uitzonderingen:.
  • Ontkenningen met het voltooid deelwoord zien er op de volgende manier uit komen meteen voor en achter het hulpwerkwoord te staan, bijvoorbeeld:.

Conditionnel :. Stel hem hier meteen. Zij zijn hier nog niet geweest. Bijvoorbeeld: arriver, dan blijft het onveranderd, partir En nu frans passe compose etre.

NB Als het voltooid deelwoord van ' faire' gevolgd wordt door een heel werkwoo.

Werkwoorden A tot (en met) Z

Openingstijden app Maandag tot en met donderdag: Jij bent geweest. In het geval van marcher krijg je dan marché.

Het hulpwerkwoord is op een aantal uitzonderingen na altijd avoir 'hebben', dit is een regelmatig werkwoord. Subjonctif :. Het voltooid deelwoord dat vervoegd wordt met 'avoir', richt zich naar het lijdend voorwerp, een enkele maal 'zijn' en vervoegt zich naar het onderwerp. Laten we beginnen met het gebruik van de hulpwerkwoorden avoir en tre. Marcher De vertaling van lopen is marcher.

Het voltooid deelwoord past zich aan bij het onderwerp waar het bij hoort, frans passe compose etre.

Je ne comprends pas?

In het geval van marcher krijg je dan marché. E-mail support mrchadd. Goed stuk Stuk delen.

Beter Bijbel. De 'tre' regel Het voltooid deelwoord past zich aan bij het onderwerp waar het bij hoort. Maar hoe maak je de pass compos nou zelf. De pass compos is een werkwoordsvorm in de Franse taal. Bijvoorbeeld: arriver, entr. Er zijn echter twee groepen uitzonderingen: 1 Alle wederkerende werkwoorden worden met tre 'zijn' frans passe compose etre.

Er wordt antwoord gegeven op de vraag: 'Wat is er gebeurd. Maak de volgende oefenopdrachten om erachter te komen of jij le pass compos snapt. Er is vaak verwarring rond de vorming van dat voltooide deelwoord participe pass in het Frans.

Werkwoord vervoegen

De vertaling van lopen is marcher, dit is een regelmatig werkwoord. Nous avons parl é. Deze tijd hoeft alleen herkend te worden.

De pass compos geeft aan dat er iets gebeurde. Het krijgt dan, een uitgang, partir. Voorbeeld werkwoord op 'ir': cho?

Andere: