Excel verschil data berekenen

/ 16.12.2020 / Mikhail

Oftewel, om te berekenen hoeveel jaren, maanden en dagen het geleden is dat ik het levenslicht zag. In dit voorbeeld is de begindatum in cel D9 en de einddatum in alarmnummer.

Die functies zullen zeker van pas komen voor spreadsheets met veel datums. DATEDIF is een flexibele functie waarmee u de totale dagen tussen datums kunt berekenen door zowel datums in het werkblad in te voeren als in de functiebalk. Het lijkt ons een goed idee om u in contact te brengen met een van onze Office-ondersteuningsagenten. Vervolgens vertegenwoordigt de 1 de eerste dag van die maand.

INTL, functie als u het aantal werkdagen tussen twee datums wilt berekenen. U moet deze dus rechtstreeks invoeren in de functiebalk. Typ een begin-en einddatum.

Contact opnemen met ondersteuning! Uit je hoofd even narekenen hoeveel jaar iets geleden is of hoe oud iemand isdat is niet zo moeilijk.

Zo worden met 2 zondag en maandagen in het weekend voor het weekend vastgelegd. INTL, excel verschil data berekenen, functie. Zet de begindatum en de einddatum ergens in een leeg werkblad mijn geboortedatum en de datum van vandaag in bovenstaand voorbeeld en je kunt er mee gaan rekenen. In het onderstaande voorbeeld gebruik ik de Nederlandstalige Excel versie maar het zou moeten werken voor alle NL versies van Excel verschil data berekenen.

  • Klik vervolgens op een cel om de DAYSfunctie op te nemen en druk op de fx- knop naast de functiebalk.
  • Stel dat u het aantal dagen tussen twee datums moet tellen, maar negeer ook de jaren. Bedankt voor uw feedback.

Verschil in weken

In de formule wordt met "m" het aantal volledige maanden tussen de twee dagen geretourneerd. Met de weekenden inbegrepen, zijn de totale dagen 34 zoals met eerdere voorbeelden.

Gebruik de netto. Verzenden Nee, bedankt. Uit je hoofd even narekenen hoeveel jaar iets geleden is of hoe oud iemand is , dat is niet zo moeilijk.

  • INTL, functie als u het aantal werkdagen tussen twee datums wilt berekenen. Voorbeelden van Download datumberekeningen.
  • Wat als u het verschil tussen twee datums moet vinden, maar weekends uitsluiten van de vergelijking?

In dit voorbeeld is de begindatum in cel D2 en is de einddatum in E2. Selecteer nu cel D4 en klik in de functiebalk bovenaan het blad. Meer hulp nodig. Met de ' JM-code wordt het aantal resterende maanden achter de laatste gehele jaar geretourneerd, excel verschil data berekenen. Vervolgens vertegenwoordigt de 1 de eerste dag van die maand.

Opmerkingen

Zoonlief die weet het al met 12 jaren en zes maanden maar ik moet nog even een iets complexere formule gebruiken. De dagen en jaren van de datums worden genegeerd. Wil je ons laten weten of deze informatie nuttig is? U kunt ook elke vakantiedag binnen de formule typen.

De 'd ' geeft het aantal dagen tussen de twee datums als resultaat. Heel goed. Houd er rekening mee dat het resultaat ook moet worden opgemaakt als een excel verschil data berekenen. Opmerking:   Deze pagina is automatisch vertaald en kan grammaticale fouten of onnauwkeurigheden bevatten. We doen dit door een verschillend soort formule te schrijven, functie.

Account Options

We doen dit door een verschillend soort formule te schrijven, hierboven weergegeven. Meer hulp nodig? Open dus een lege Excel-spreadsheet en voer een begin- en einddatum in de cellen B4 en C4 in, zoals in de onderstaande afbeelding.

Zie de sectie Bekende problemen hieronder. Selecteer Aangepast.

Formules en functies, excel verschil data berekenen. Stel de instelling u:mm in? Geef het bereik de naam MyHolidays en klik op Gazelle geneve goldline. Het maakt wel heel erg uit of je een Engelstalige of Nederlandstalige versie hebt overigens want zowel de benaming als de syntax verschilt in de twee versies.

Zo vindt u het aantal dagen tussen datums met en zonder die functies in Excel. Raymond Snijders. Het verschil tussen de maanden in begindatum en einddatum.

Datumverschil()

Mogelijk moet u ook een algemene getalnotatie voor de cel selecteren als de geretourneerde waarde de datumnotatie heeft. Wil je ons laten weten of deze informatie nuttig is? In de formule wordt met "m" het aantal volledige maanden tussen de twee dagen geretourneerd.

Als u extra vakantiedagen in de functie wilt opnemen, voert u die datums in extra spreadsheetcellen in. Zet de begindatum en de einddatum ergens in een leeg werkblad mijn geboortedatum en de datum van vandaag in bovenstaand voorbeeld en je kunt er mee gaan rekenen.

Het maakt wel heel erg uit of je een Engelstalige of Nederlandstalige versie hebt overigens want zowel de benaming als de syntax verschilt in excel verschil data berekenen twee versies. Klik vervolgens op een cel om de DAYSfunctie op te nemen en druk op de fx- knop naast de functiebalk, excel verschil data berekenen.

Andere: