Hoe teken je een realistische boom

/ 23.11.2020 / Dorus

Over ons Categorie├źn. Maar dit was slechts een begin - als je een echte bomenmeester wilt worden, een schetsboek wilt maken en een wandeling wilt maken. Neem opnieuw je HB-potlood om de bladeren te schetsen.

Daarom zou u uw tekening niet met details moeten beginnen - u hebt eerst een algemene basis nodig. Als het lekker weer is zijn er veel leuke plekken om te tekenen. Wel een beetje generaliserend: vaak zie je dan een stokje met een wolkje. Begin je met goedkoop papier: dat is glad. Op deze manier maken de lijnen geen deel uit van de definitieve tekening - ze worden niet geregistreerd door je camera of scanner ik moest wat zware Photoshop-magie gebruiken om deze lijnen zichtbaar voor je te maken!

Gebruik het om de textuur van de stam te tekenen.

Wat je precies in je tekening neerzet, en dat daar weer nog kleinere uit komen! Onthou dat de kleinere takjes uit de grotere takken ontspringen, mag je zelf kiezen want je hoeft niet alles te tekenen, hoe teken je een realistische boom. Ja Nee. Ik kijk naar welke lijnen de randen van de schaduwen geven. Elke tak heeft ook een eigen minikroon de kleine "wolken" die je eerder hebt getekend. In de regel zijn dit magere bomen met een stam die qua dikte op een stok lijkt.

Maar echt geweldige realistische huidtinten maak je weer beter op Strathmore. Nadat het vat op een stuk papier is afgebeeld, is het noodzakelijk om het een echte uitstraling te geven.

Stap 1. Afbeelding van de kofferbak

Op welk papier teken je? Papier heeft structuur. Zo weet ik nu bijvoorbeeld dat houtskool beter doezelt , vervaagt, als je het mengt met grafietpotlood op acrylpapier.

Vaak zie je dat je eerst probeert allerlei technieken eigen te maken, die je wellicht vond op Youtube en zo. Vlak heet dat. Je kunt de boom ook beetje bij beetje tekenen, dan word je niet zo moe. Een goede manier is om een stukjes spons of roggebrood in onverdunde verf te dopen en daar zachtjes mee te deppen.

  • Er is een wereld van verschil of je bijvoorbeeld houtskool doezelt op acrylpapier of Strathmore.
  • Jij bent de baas! Koop goed papier.

Vlak heet dat. Probeer ze asymmetrisch en verschillend van formaat te maken, zodat de boom echt als een palmboom is. Dit maakt je tekening meer als een echte boom. Bomen lijken een van de weinige dingen die gemakkelijk te tekenen zijn. Wil je donkere achtergronden met veel houtskool.

1. Teken de eikeboom (Aka Generic Tree)

Tekenen doe je voor negentig procent met je hart, de rest is techniek. Er is een wereld van verschil of je bijvoorbeeld houtskool doezelt op acrylpapier of Strathmore. Daarom zou u uw tekening niet met details moeten beginnen - u hebt eerst een algemene basis nodig.

Teken de boom langzaam. Ik kijk naar welke lijnen de randen van de schaduwen geven. Ik maak regelmatig experimenten. Veel handiger: schaduwen tekenen. Je hebt ze met een half uurtje op papier en je kunt van alles uitproberen.

Stap 2. Geef realisme

Hoe te tekenen Vervoer Hoe een militaire tank te tekenen. Observeer de bomen die je passeert en probeer ze snel te schetsen. Als je zeker weet dat je de juiste schaduwpartijen hebt gevonden, maak ze dan donkerder en dichter en maak een middellange donkere rand tussen het licht en de schaduw.

Schaduwen tekenen heeft ook met kijken te maken. Ontdek wat je materiaal kan en hoe het zich gedraagt op papier.

Er ontbreekt echt zwart in de schaduwen. Ga naar inhoud Creatieve workshops: acrylic pouring, schildertechnieken. Volg ons. Neem opnieuw je HB-potlood om de bladeren te schetsen! Weten wat erin moet maakt je nog geen master. Teken de stam van de boom en werk omhoog. Kijk eens naar de omtreklijn van de gebouwen.

Buiten Tekenen

Zo zit het met verhoudingen tekenen ook. Viviane Verswijveren 18 mei Beantwoorden. Mijn naam is Paul Bakker.

Ik maak regelmatig experimenten. Door gebruik te maken van onze website, ga je akkoord met ons cookiebeleid. In andere talen English: Draw a Detailed Tree.

Andere: